Ποιοι Είμαστε…..

.Φαίδιμος, Εστιατόριο στη Βαλαωρίτου 25 στη Θεσσαλονίκη που έκανε την είσοδο του στη γαστρονομική σκηνή πριν από λίγα χρόνια και απευθύνεται σε όσους αγαπούν την ελληνική κουζίνα και τις σύγχρονες εκδοχές της.

Η Φαίδρα και ο Δημήτρης μοιράζονται μαζί σας στον ανανεωμένο χώρο τους, την αγάπη τους και τις ιδέες τους για το φαγητό και σε συνεργασία με μικρούς παραγωγούς από όλη την Ελλάδα στοχεύουν στην ανάδειξη των αγνών ελληνικών γεύσεων και κρασιών και τσίπουρου από ελληνικούς αμπελώνες.

Ο χώρος –μία εσωτερική αυλή με σπίτια, κατασκευές των ίδιων των ιδιοκτητών φτιαγμένες με μεράκι- σε παραπέμπει σε παλιές εποχές, κοσμούμενος στους τοίχους με παλιές οικογενειακές φωτογραφίες και αγαπημένα αντικείμενα τους.

Τους θερινούς μήνες βγαίνουμε έξω, πίσω στην μικρή κρυμμένη αυλή, γεμάτη από λουλούδια και κεριά που δημιουργούν μια ταξιδιάρικη καλοκαιρινή ατμόσφαιρα.

Στον κατάλογο, ο οποίος ανανεώνεται συνεχώς ακολουθώντας την εποχικότητα, θα βρείτε διάφορες ελληνικές «πειραγμένες» γεύσεις. Χανούμ, μαστέλο με μέλι, καβουρμάς με αυγά, ψητή μελιτζάνα μερικά από τα ορεκτικά, συνοδευόμενα από πλούσιες δροσερές σαλάτες όπως η Φαίδρα, η Πατζαρόλα και η Πανδαισία. Και για κυρίως πιάτα: «Τριλογία» κότας, γεμιστή πανσέτα σπείρα, «τετράπτυχο», ταλιάτα μόσχου, «entrecote» με δαμάσκηνα και σύκα, χοιρινή τηγανιά, ζυγούρι με μανιτάρια χόρτα και κρέμα τυριού, ribs , «κεμπάπιγκο».

Στο τέλος κάθε επίσκεψη κλείνει με κέρασμα τα χειροποίητα γλυκά του Δημήτρη.